Gentofte Lokalhistoriske Forening

Du er her:   Hjem > Arrangementer
menulink

Arrangementer

På grund af den nuværende restriktioner, hvor vi ikke må samles mere end 5 personer er de kommende arrangementer AFLYST INDTIL VIDERE.


Dog kan der være mulighed for at gennemføre arrangementer på et senere tidspunkt. Det afhænger naturligvis af hvilke restriktioner, der til den tid gælder.  

 

Ludvig Find- Kunst og familieidyl i Gentofte

Ved forfatter Bo Alkjær


Dato: afventer
Mødested: Byens Hus, Hellerupvej 28
Tilmelding: Tilmelding til: ning@edu.au.dk

Maleren Ludvig Find (1869-1945) var samtidig med J. F. Willumsen og Fynboerne. Han var i sin levetid et skattet medlem af Den Frie Udstilling og en meget benyttet portrætmaler. Siden har han stået i udkanten af kunsthistoriens hovedlinjer, men har nu igen fået opmærksomhed som en væsentlig repræsentant for ”Symbolismen ” i 1890’erne. 

Foredraget vil efter en indledende skitsering af Finds kunstnerbane især dreje sig om årene 1904-1914 i Charlottenlund. På baggrund af personalhistoriske kilder, billedmateriale og lokalhistoriske data følges udviklingen fra naturalisme – symbolisme – stilisme til impressionisme. I begyndelsen boede Find næsten dør om dør med gamle venner i ”Årstidskvarteret”, forfatteren Johannes Jørgensen og maleren og sølvsmeden Mogens Ballin, som han arbejdede sammen med. Efter nogle år på Foraarsvej og på hjørnet af Ole Bruuns Vej og Enighedsvej flyttede familien Find til Søbakken i Skovshoved, hvor en stadigt voksende børneflok leverede motiverne til tegninger og malerier, der efterhånden skaffede ham en position, så det en tid var højeste mode at få sine børn malet af L. Find.

 Selvportræt L. Find

Selvportræt L. Find 1928

 

 

Slavematadoren på Bernstorff Slot

Ved kunsthistoriker Christian Claudio Apostoli

Dato: afventer
Mødested: Byens Hus, Hellerupvej 28
Tilmelding: Tilmelding til: mroensholt@outlook.com

Mange forbinder Bernstorff Slot i Gentofte med historien om stedets bygherre, grev J. H. E. Bernstorff, og hans indsats for bøndernes frigørelse i slutningen af 1700-tallet. Men også andre - knap så kendte historier - knytter sig til stedets til tider turbulente fortid. En af de historier, som sjældent høres, omhandler den hovedrige forretningsmand Christopher Mac Evoy; ejer af Bernstorff Slot i perioden 1817-1838 - og mere end 1.000 slavegjorte afrikanere på De Dansk Vestindiske Øer.


Kunsthistoriker Christian Claudio Apostoli fortæller om Mac Evoys luksuriøse liv blandt dignitarer og overklassefruer i guldaldertidens København - og om de slaver, som i sidste ende tjente profitten hjem.

 

 

 

Aflyst, men afventer evt. lempelse af nuværende restriktion (Mandag den 30. november)

Bogreception: Temahæfte "Tuborg"


Ved Niels Ulrik Kampmann Hansen

Dato: afventer
Mødested: Byens Hus, Hellerupvej 28
Tilmelding: Der er tilmelding på: skovmosevej26@gmail.com

Temahæfte nummer 9 i rækken af historisk-topografiske beskrivelser af Gentofte udkommer ultimo oktober. Hæftet beskriver udviklingen i Tuborg området fra ubenyttet strandeng via Gentoftes største industriområde til vore dages bolig- og erhvervsbyggeri.

 

Indsejlingen til Tuborg

« forrige  |   top  |   næste »

Nyt på siden

Der er kommet nye historier under Gentofte Historier.
Se Gentoftehistorier

 

 

Nyhedsbrev

Vi udsender nyhedsbreve, der husker dig på vores spændende arrangementer.
Der vil også blive udsendt nyhedsbrev, når der er andre interessante  oplysninger.

Tilmeld dig på Nyhedsbrev

 

Arrangementer

Se Arrangementer

 

Gentofte Lokalhistoriske Forening
Kasserer Hanne Tarp
kasserer@lokalhistoriegentofte.dk
Danske bank nr. 1551- 0004487613 - CVR nr. 30400887

Powered by CMSimple
Template by CMSimple modified by djurhuusweb.dk
Login