Ved Niels Ulrik Kampmann Hansen og Flemming Noes-Rasmussen.
Dato: Søndag den 12. juni 2022 kl. 10.00-12.00
Mødested: Ræveskovvej 14
Der er ingen tilmelding
På Christiansø, nær Rønne og i Frederikshavn findes fæstningstårne fra den tidlige enevældes tid. På toppen af Ræveskovsbakken (37 meter over havniveau) opførte Gentofte Kommune et lignende fæstningstårn. Det havde funktion som vandtårn, men det var en pastiche af de gamle tårne. Tårnet på Ræveskovsbakken fungerede frem til 1972, hvor det blev taget ud af brug, idet Jægersborg vandtårn nær motorvejsudfletningen fra 1955 havde rigeligt med kapacitet. Før vi kommer op i tårnet, skal vi høre lidt om vandforsyningens historie i tidligere tider. Udsigten fra tårnet er formidabel, så vi håber på godt vejr.
Gl. Vandtårn
Ved foreningens formand Flemming Noes-Rasmussen
Dato: Lørdag den 11. juni 2022 kl. 14.00-15.30
Mødested: Ved Klampenborg Øststation (vandsiden)
Der er ikke tilmelding
Første stop er selve stationen, hvor skal høre om dens rolle i Københavns befæstning. Derfra går vi forbi de engelske rækkehuse, rundt om Christiansholm slot til Fabritius Allé. På vejen tilbage går vi ad Dyrehavevej til Klampenborghus. Vi ser det gamle posthus, det gamle egetræ og skovfogedboligen og besøger Mattssons ridehal, inden vi afslutter turen, hvor vi begyndte.
Målebordsblad 1903
Ved Niels Ulrik Kampmann Hansen
Dato: Lørdag den 11. juni 2022 kl. 10.00-11.30
Mødested: På hjørnet af Callisensvej og Strandvejen
Der er ingen tilmelding
Vi går langs Strandvejen og fortæller om nye og gamle bygninger. Der bliver også aflagt besøg i Hellerup Havn. Turen runder pavillonerne og går via Margrethevej og kirken ad Svanemøllevej til Skt. Pedersvej, hvor turen slutter.
Hellerupgård – derfor hedder bydelen Hellerup
Ved forfatteren Trine Engholm Michelsen
Dato: Tirsdag den 17. maj 2022 kl. 19.00-21.00
Mødested: Byens Hus, Teatersalen, Hellerupvej 22-26
Der er ikke tilmelding
Jutta Graae er kun kendt af få, selvom hendes indsats som modstands- og efterretningskvinde var af stor betydning. Hun havde i flere år sin base i Gentofte og boede bl.a. i de engelske rækkehuse og på Rosenstandvej. Ud fra arkivmaterialerne tegner Trine Engholm Michelsen et levende portræt af en af besættelsestidens helte. Jutta Graaes dæknavn under krigen var ”Storfyrstinden”.
Forside af bogen om Jutta Graae